Μαθήματα Ισπανικών online μέσω Skype
 
ΜΑΘΕ ΙΣΠΑΝΙΚΑ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΑΝ ΒΡΙΣΚΕΣΑΙ
Natividad Peramos Soler
Natividad Peramos Soler
MOVIL: 6944922833
e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Skype: e-spanishonline


Η ιστοσελίδα δεν είναι απρόσωπη

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Η NATIVIDAD PERAMOS SOLER γεννήθηκε στην Τενερίφη, Ισπανία.

Σπούδασε στο Τμήμα Ισπανικής Γλώσσας και Φιλολογίας, Πανεπιστήμιο La Laguna (1993-1998), έχοντας πάρει ειδίκευση σε Γλωσσολογία. Συνέχισε τις σπουδές της σε μεταπτυχιακό επίπεδο όπου παρακολούθησε μεταπτυχιακά μαθήματα σε διετές Πρόγραμμα Διδακτορικού «Cursos de Doctorado» (1998-2000) στο Τμήμα Ισπανικής Γλώσσας του Πανεπιστημίου της La Laguna (με Άριστα). Το 2009 εκπόνησε τη διδακτορική της διατριβή στο ίδιο Ίδρυμα, όπου και της απονεμήθηκε Διδακτορικός Τίτλος Σπουδών με βαθμό Άριστα με Διάκριση” με το τιμητικό τίτλοDoctor Europeus (Δεκέμβριος 2009). Από το 2016 πραγματοποίει στο Τμήμα Ιταλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του ΑΠΘ Μεταδιδακτορική έρευνα (Μ.Ε.).

Στην Ελλάδα έχει συνεργασθεί με εκπαιδευτικά ιδρύματα ανώτατης εκπαίδευσης: Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο. Ειδικότερα, από το 2003 μέχρι 2011 εργάστηκε στο Τμήμα Ιταλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) όπου δίδαξε ισπανική γλώσσα. Επίσης το 2016 δίδαξε “Αντίστροφη μετάφραση Ελληνικά-Ισπανικά” στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών Επιστήμες της Γλώσσας και του Πολιτισμού (Κατεύθυνση: Μετάφραση, επικοινωνία και εκδοτικός χώρος). Το 2017-8 δίδαξε τα μαθήματα “Ισπανική Γλώσσα Α1” και “Φωνητική και Φωνολογία” στο Τμήμα Ιταλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ).

Από το 2004 μέχρι σήμερα εργάζεται ως Συνεργαζόμενο Εκπαιδευτικό Προσωπικό (ΣΕΠ) στις Θεματικές Ενότητες ΙΣΠ20 (ισπανική γλώσσα, επίπεδο ΙΙΙ) και/ή ΙΣΠ11 (ισπανική γλώσσα, επίπεδο ΙΙ) στο προπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών «Ισπανική Γλώσσα και Πολιτισμός» του Ελληνικού ΑνοικτούΠανεπιστημίου (ΕΑΠ). Από το Οκτώβριο του 2015 μέχρι το Ιούνιο του 2017 εργάστηκε στο Διδασκαλείο Ξένων Γλωσσών του Πανεπιστημίου (Δ.Ξ.Γ.), με αντικείμενο τη διδασκαλία της ισπανικής ως ξένη γλώσσα.

Έχει διατελέσει αξιολογήτρια στο Instituto Cervantes (DELE), στο Υπουργείο Παιδείας (ΚΠΓ- Kρατικó πιστοποιητικό γλωσσομάθειας) και συνεργάστηκε με το ΕΚΠΑ στην σειρά εγχειριδίων προετοιμασίας για τις εξετάσεις του ΚΠΓ. Έχει συμμετάσχει ως προσκεκλημένη ομιλήτρια σε σεμινάρια επιμόρφωσης καθηγητών ισπανικής γλώσσας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα επικεντρώνονται σε ζητήματα που αφορούν την γραμματική και συγκριτική ανάλυση, την ανάλυση λαθών, τη διδασκαλία της Ισπανικής ως ξένη γλώσσα καθώς και την επιμόρφωση καθηγητών ισπανικής.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ ΠΕΡΑΜΟΣ ΣΟΛΕΡ ΤΑ ΝΕΑ  (Σε αρχρείο pdf )
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ ΠΕΡΑΜΟΣ ΣΟΛΕΡ EDINUMEN Η ΙΣΠΑΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ (EL ESPAÑOL EN GRECIA)